Den usynlige krig (Tavse Verdener #1) af Boris Hansen

”Den usynlige krig (Tavse Verdener #1)" af Boris Hansen, udgivet i 2021 hos forlaget CarlsenPuls. 4,5/5 stjerner. Reklame: uopfordret anmeldereksemplar. 

"VI KAN REJSE IND I BØGER NU.
ÆNDRE DEM INDEFRA.
ET ELLER ANDET FJOLS OPFANDT TEKNOLOGIEN TIL DET.
OG NU PRØVER NOGEN AT MISBRUGE DEN." 

En vild, actionpræget og intens læseoplevelse med et unikt og genialt plot. "Den usynlige krig" er en vild science fiction fortælling, som med sine unikke karakterer, mysterier og teknologiske verden, fik mig til at sidde på kanten af stolen af spænding. 

Olivia Alby er en såkaldt "fiktionsagent" - ikke ligefrem hendes drømmejob. Ofte sendes hun ud på farlige missioner, når Ministeriet sender hende ind i en roman for at redde den fra fremmede agenter. Da hun ender i et dysfunktionelt team, virker det hele endnu mere farligt, men lønnen er da god. Selvom det tilsyneladende virker som et dysfunktionelt team, med håbløse medlemmer, klarer de missionerne med nød og næppe - indtil en af missionerne går galt, og de hvirvles ind i en global konspiration, som er iværksat af usynlige fjender. Nogen har nemlig planer for fiktionsteknologiens muligheder, som Olivia og teamet må forsøge at opklare. 

Den her bog, altså. Science fiction - med så meget mere. Boris Hansen har nemlig en evne til at jonglere forskellige genrer i bogen, da karaktererne ikke bare rejser ind i bøger - men tager læseren med i de forskellige bøger; vi er således med i forskellige, vigtige kapitler af de fiktive bøger, de rejser ind i - lige fra kærlighedsbøger til gyselige splatterhistorier. Og Hansen skriver det hele overbevisende og med fokus på bogens egentlige handling; rejsen ind i bøgerne, som kan ændre handlingen på få øjeblikke. På den måde er der altså et skift fra selve bogen til fiktive bøger inde i bogen, som umiddelbart kan lyde forvirrende - men som fungerer rigtig godt. 
De visuelle forskelle fra bogens handling til skiftet i de fiktive historier var også gennemførte; med detaljer, ændret layout og skrifttype, tydeliggøres skiftet til fiktive historier og rejser på en rigtig god måde. 

I de følgende bøger i serien håber jeg da også, at der er flere fortællinger inde i fiktive historier, og at disse skift mellem selve historien og de forskellige historier vil synliggøres på samme måde - det fungerer så godt for historien. 
Desuden også tillægstingene, der gør bogen så UNIK - f.eks. er der (efter en ændring af en historie) en fiktiv anmeldelse af historien, de netop har rejst ind i - som tilføjer så mange detaljer til bogens handling. 

Karaktererne var meget forskellige, anderledes og generelt et frisk pust til handlingen; sprængfyldt med humor og unikke personligheder, var de også ret anderledes end i andre YA-fortællinger. Man kan ikke andet end holde lidt af dem alle, på hver sin måde - og jeg er spændt på at høre mere om deres baggrundshistorier. 

Alt i alt en unik læseoplevelse, og jeg kan ikke vente med at læse videre i denne serie. Gennemført, genial og medrivende fortælling! 

Kommentarer

Populære indlæg