Felven og den magiske dis af Ulla Schejbel Nielsen

 

”Felven og den magiske dis (Felven og syvsoveren #2)” af Ulla Schejbel Nielsen, udgivet i 2020 hos forlaget Books on Demand. 4/5 stjerner. Reklame: anmeldereksemplar. 

I den eventyrlige verden, som blev introduceret i den første bog "Felven og Syvsoveren", udspiller sig endnu engang en spændingspræget handling på en overskuelig måde. Felven har nu lært at værdsætte, at hun er anderledes end de andre feer og elvere - og hun har fundet ud af, at netop det, at hun er anderledes, er vigtigt for dem alle; kun Felven kan redde dem alle sammen. 

"Hvis morgenens første honningbier havde kigget ind gennem det grønne vindue, da de summede forbi Felvens hus, ville de have set, at det var forladt. Køkkenet var ryddet, møblerne stod fint på deres plads, og sengen var redt. Felven og syvsoveren var listet afsted, før fuglene var så meget som begyndt at overveje at kvidre en morgensang." 

I en gammel træstub i udkaten af feernes eng, bor Felven sammen med den lille syvsover. En dag banker en fepige på døren, og Felven kan hurtigt se, at noget er helt galt. Hun undersøger sagen, og endnu engang må Felven, sammen med syvsoveren, gøre alt, hvad de kan, for at redde feerne og elverne. Det er en svær og farlig opgave, og selvom de ikke har instrukser til, hvordan de skal redde feerne og elverne, finder de hjælp hen ad vejen... 

Bogen er prydet med de fineste illustrationer, lavet af Mia Mouridsen, som levendegør det detaljerede sprog og de mange spændende hændelser. Felven og syvsoveren kommer nemlig langt omkring på deres farefulde rejse, hvor de møder mange hjælpere til deres opgave. Felven og den magiske dis var lige så hyggelig og detaljeret beskrevet som den første bog - denne gang med velkendte karakterer og beskrivelser af årstiderne, som spillede en central rolle i fortællingen. Netop årstider og natur er i fokus, da Felven og syvsoveren begiver sig på den lange rejse, for at redde feerne og elverne. 

Fortsættelsen er endnu engang en munter, hyggelig og spændende historie, der egner sig fint til højtlæsning fra 5 år, og til selvlæsning fra ca. 8-9 år. Bogen er inddelt i korte kapitler, som gør det overskueligt til selvlæsning fra 8-9 år, og giver masser af mulighed for nem højtlæsning i en travl hverdag. 

"Felven og den magiske dis" er en efterfølger til "Felven og syvsoveren", men bøgerne kan også læses hver for sig. 

Kommentarer

Populære indlæg